Op 14, 15, 16 maart 2022 gaat Midden-Delfland naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Om u te helpen om tijdens de gemeenteraadsverkiezingen de juiste keus te maken, heeft MijnPartij de belangrijkste speerpunten voor u op een rij gezet. Hier leest u de speerpunten die betrekking hebben op de hele gemeente en het buitengebied. 

 1. Bouwen van starters- en seniorenwoningen
  Er zijn in verhouding genoeg eengezinswoningen. Echter de jongere generatie kan haast geen woning vinden. MijnPartij wil de doorstroming bevorderen door het realiseren van extra starters-, maar ook seniorenwoningen. Zo kunnen de senioren doorschuiven waardoor er eengezinswoningen vrij komen. Starterswoningen dienen dusdanig gebouwd te worden dat deze ook voor de volgende eigenaar een starterswoning blijft.
 1. Verbetering van ouderenzorg
  Voor de komende jaren krijgen we zowel landelijk als in Midden-Delfland op dit vlak te maken met nieuwe uitdagingen. Denk hierbij aan onder andere vergrijzing, de zorg en mantelzorg en huisvesting. MijnPartij wil hierover een visie maken en in gesprek gaan met de doelgroepen en zorgen dat de kernen, de cohesi die nu gemist wordt weer terug te brengen.
 1. Verenigingsleven weer laten bruisen
  MijnPartij wil het verenigingsleven weer laten bruisen. Sociaal van cruciaal belang in Midden Delfland. De terugloop hierin is te merken. Bewoners waaronder de vele vrijwilligers moeten het ” Dorpsgevoel” weer terug krijgen en zorgen dat de kernen zoals gezegd weer gaan bruisen.
 1. Ontwikkeling van het centrum
  Binnenkort zal de bouw van de Hofjeswoningen aanvangen. Echter er is nog meer te doen. Denk aan de ontwikkeling van de Albert Heijn met appartementen. Zorg is het parkeren en het maken van verbindingen in het centrum, waarbij de levendigheid en leefbaarheid bewaakt moet worden.

Bekijk de speerpunten van de andere kernen: