Ga naar de inhoud
Home » Speerpunten voor Midden-Delfland

Speerpunten voor Midden-Delfland

Op 14, 15, 16 maart 2022 heeft u de kans gehad een stem uit te brengen tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Heeft u op Mijn Partij gestemd? Dan willen wij u nogmaals bedanken voor de getoonde steun die wij hebben ontvangen. Mede door uw stem, kunnen wij meer betekenen voor onze prachtige gemeente. Wij zullen er dan ook alles aan doen onze plannen en ideeën door te voeren. Daarin zullen wij, zoals u van ons gewend bent, actief handelen en de inwoners van Midden-Delfland altijd als rode draad blijven zien. 

Op deze pagina leest u de belangrijkste speerpunten van de gehele gemeente Midden-Delfland:

1.     Het bouwen van starters- en seniorenwoningen

Wij vinden dat er voldoende eengezinswoningen zijn in onze gemeente. Het grote probleem zit echter in woningen voor de jongere generatie. Voor hen is het momenteel haast onmogelijk een plekje te vinden in het dorp waar ze geboren en getogen zijn. Mijn Partij wil de doorstroming bevorderen door het realiseren van extra starterswoningen. Deze starterswoningen dienen dusdanig gebouwd te worden, dat het ook voor een eventuele volgende eigenaar een starterswoning blijft.

Daarnaast willen we ons ook hard maken voor meer seniorenwoningen. Hierdoor zouden senioren door kunnen ‘schuiven’ naar nieuwe woningen, waardoor er weer extra woningen vrij komen. 

2.     Midden-Delfland is geen Openluchtmuseum

Midden-Delfland is gelegen in het buitengebied tussen de grote steden Den Haag en Rotterdam. Dit hoeft volgens ons niet te betekenen dat de natuur en het groen het allerbelangrijkste is. Natuurlijk zijn wij liefhebber van de natuur, maar dit mag nooit ten koste gaan van onze ruim 19000 inwoners. Zij worden op dit moment geremd in hun activiteiten en bedrijvigheid. Voor ons is het welzijn van onze inwoners simpelweg het allerbelangrijkste.

3.     Aardgas

Het streven is dat Midden-Delfland en de rest van het land in 2050 bijna volledig aardgasvrij moet zijn. In onze visie is onhaalbaar. Alleen al bij het kijken naar de financiële gevolgen. Wij zetten daarom voorlopig in op spijtvrije aanpassingen, zoals het isoleren van huizen.

Bekijk de speerpunten van de andere kernen: