Ga naar de inhoud
Home » Speerpunten voor Den Hoorn

Speerpunten voor Den Hoorn

Op 14, 15, 16 maart 2022 heeft u de kans gehad een stem uit te brengen tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Heeft u op Mijn Partij gestemd? Dan willen wij u nogmaals bedanken voor de getoonde steun die wij hebben ontvangen. Mede door uw stem, kunnen wij meer betekenen voor onze prachtige gemeente. Wij zullen er dan ook alles aan doen onze plannen en ideeën door te voeren. Daarin zullen wij, zoals u van ons gewend bent, actief handelen en de inwoners van Midden-Delfland altijd als rode draad blijven zien. 

Op deze pagina leest u de belangrijkste speerpunten van de gehele gemeente Den Hoorn:

1.     Herstel van het Koningin Julianaplein

Wij zien graag dat het Koningin Julianaplein in Den Hoorn weer een echt dorpsplein wordt. Op dit moment is het een parkeerterrein en meer niet. Het parkeren willen wij graag zien worden opgelost bij het Centrumplan of de algehele ontwikkeling van de Hoornbloem. Het is wat ons betreft zonde om zo’n mooie, centrale plek alleen te gebruiken als parkeergelegenheid.

2.     De ontwikkeling van een bruisend horecaplan

Gelukkig zijn er een aantal leuke eetgelegenheden aanwezig in Den Hoorn. Het laatste échte café, ‘De Put’, is echter alweer drie jaar geleden gesloten. Voor veel inwoners is het een gemis dat zij niet tot ’s avonds laat een gezellig drankje kunnen doen. Juist dit heeft altijd voor de verbondenheid gezorgd. Om die reden zouden wij graag meer horeca in Den Hoorn willen zien. Horeca die elkaar versterkt en de levendigheid terugbrengt in de kern van het dorp.

3.     Het realiseren van zorgwoningen voor senioren

Zodra inwoners van Den Hoorn op leeftijd komen, dan willen zij maar al te graag in het dorp blijven wonen. In tegenstelling tot Schipluiden en Maasland is daar tot op heden helaas geen locatie voor gevonden. Dit houdt in dat steeds meer ouderen hun zo geliefde dorp moeten verlaten. Doodzonde, vinden wij. Daarom willen wij ons hard maken voor meer seniorenwoningen in Den Hoorn.

4.     Het versterken van het saamhorigheidsgevoel

We kunnen er niet omheen dat het saamhorigheidsgevoel in Den Hoorn flink is afgenomen. Dit ligt volgens ons voornamelijk aan de recente uitbreidingen die hebben plaatsgevonden. Mijn Partij wil zich graag hard maken door het stimuleren van activiteiten om dit toch erg belangrijke dorpsgevoel niet geheel verloren te laten gaan. Iets waar Den Hoorn jaren geleden toch bekend om stond. 

5.     Centrumplan Den Hoorn

Het Centrumplan Den Hoorn is een langslepend proces aan het worden die tot nu toe alleen maar verliezers kent. Ondanks het feit dat wij de enige partij zijn die hier nooit vóór hebben gestemd, willen wij ons toch inzetten voor de realisatie van dit Centrumplan. Eens zal het er van moeten komen.

Bekijk de speerpunten van de andere kernen: