Ga naar de inhoud
Home » Blog » Interview Frank van Lier

Interview Frank van Lier

‘Starterswoning moet starterswoning blijven’

In maart staan de gemeenteraadsverkiezingen weer voor de deur. Wij nemen een lange aanloop en leggen de kandidaten van de lokale politieke partij Mijn Partij! een aantal dilemma’s voor. Deze keer is het woord aan fractielid Frank van Lier.

Architect of adviseur?

“Ik ben afgestudeerd als architect, maar ik kies volmondig voor bouwadviseur: mijn huidige beroep. Als adviseur ben je veel persoonlijker betrokken bij het proces. En het geeft enorm veel voldoening om anderen te helpen met een bouwkundig probleem.”

Verkeersinfarct of zonder vertraging naar de A20?

“Tsja, hét dilemma van Maasland. Ik ga tegenwoordig óf extra vroeg óf na de spits naar mijn werk, omdat ik het dorp tijdens de ochtendspits gewoon niet uitkom. En tijdens de avondspits kom je Maasland niet meer in. Ik voorzie dat dit probleem alleen maar erger wordt door de komst van nieuwbouwwijk Dijkpolder in Maassluis. Er komt dan nog meer verkeer bij.

Als gemeente kun je dit probleem niet alleen oplossen. Daar is samenwerking met andere partijen, zoals Rijkswaterstaat, voor nodig. Maar dat wil niet zeggen dat de gemeente hier een passieve rol in mag spelen. Mijn Partij! wil zo snel mogelijk in gesprek met alle betrokken partijen om een manier te vinden om de verkeersdoorstroming te bevorderen. Het doortrekken van de Rozenlaan richting de A20 kan bijvoorbeeld een goede oplossing zijn.”

Betaalbare starterswoningen of luxe villa’s?

“Starterswoningen! Maar daarnaast is ook het creëren van seniorenwoningen belangrijk, want dat bevordert de doorstroming: van starterswoning naar eengezinswoning naar seniorenappartement. Het is dan wel heel belangrijk dat een starterswoning ook echt een starterswoning blijft. Als ze door de eerste bewoners meteen uitgebouwd worden, zijn ze binnen no-time onbetaalbaar voor nieuwe starters en dat is weer funest voor de doorstroming. De gemeente kan dit aan banden leggen.”

Tot slot: eten bestellen of zelf koken?

“Ha! Zelf koken natuurlijk! Ik vind het heerlijk om lang in de keuken te staan en een uitgebreide maaltijd te bereiden. Maar uit eten gaan vind ik ook heerlijk en daarom is het jammer dat er zo weinig horecagelegenheden zijn in Maasland. Lijkt me heerlijk om de deur uit te lopen, om de hoek te genieten van een gezellig diner en daarna weer naar huis te rollen. Gelukkig staat de bedrijvigheid in het centrum van Maasland ook op de agenda van Mijn Partij!.”