Ga naar de inhoud
Home » Blog » Interview Evita Post

Interview Evita Post

‘Midden-Delfland mag geen fusiegemeente worden’

In maart staan de gemeenteraadsverkiezingen weer voor de deur. Wij nemen een lange aanloop en leggen de kandidaten van de lokale politieke partij Mijn Partij! een aantal dilemma’s voor. Deze keer is het woord aan de nummer 4 van de kieslijst: Evita Post.

Gemeente Midden-Delfland of opgaan in een grotere gemeente?

“Ik denk dat maar weinig mensen realiseren hoe bijzonder het is dat Midden-Delfland nog steeds een zelfstandige gemeente is. Een ukkie middenin de Randstad. Het risico dat wij worden opgeslokt door een buurgemeente ligt altijd op de loer. Met alle gevolgen van dien.

Stel dat wij bijvoorbeeld opgaan in de Gemeente Delft. Dan gaan niet alleen de gemeentelijke lasten voor onze inwoners meteen fors omhoog, maar je kunt ook de identiteit van Midden-Delfland niet meer waarborgen. Het lijkt me zeer onwenselijk als er ‘vanuit de grote stad’ beslist wordt waar wij ons geld aan besteden, hoe wij ons buitengebied inrichten of waar er nieuwe starterswoningen worden gebouwd. Als lokale partij zijn wij hier natuurlijk extra alert op en zullen wij ons inzetten om dit koste wat kost te voorkomen.”

Buitengebied gesloten of open voor bezoekers?

“Ik denk nog wel eens terug aan een uitspraak van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb; hij noemde het buitengebied van Midden-Delfland het Central Park van de Randstad en daar ben ik  trots op! En waar je trots op bent, wil je laten zien. Ik vind dan ook zeker dat we ons buitengebied meer moeten openstellen. Maar we moeten er wel voor zorgen dat het haar authentieke karakter behoudt; er hoeft niet op elke hoek een frietkraam te staan en het moet ook geen circuit worden voor motorrijders… Maar door goede voorzieningen, zoals prullenbakken, voldoende bewegwijzering en picknickplekken, te realiseren denk ik dat je ervoor kunt zorgen dat wel allemaal van ons mooie buitengebied kunnen genieten zonder voor overlast te zorgen.”

Concrete doelen stellen of klassieke politiek bedrijven?

“Mijn Partij! kiest nadrukkelijk voor concrete voorbeelden: onze speerpunten. Die zie je nu ook in alle dorpskernen terug op de blauwe spandoeken en campagneborden. Ik vind het erg belangrijk dat het voor iedereen duidelijk is waar onze partij zich voor inzet en zal gaan inzetten: zowel voor als na de verkiezingen. Op onze website, www.mijnpartij.nl, kan iedereen lezen hoe we onze speerpunten precies vorm willen gaan geven en uiteraard gaan we tijdens de campagne ook met de Midden-Delflanders in gesprek. Ik verheug me erop!”

Wilt u meer weten over de speerpunten van Mijn Partij? Kijk op deze website.