Ga naar de inhoud
Home » Blog » AZC in Den Hoorn

AZC in Den Hoorn

Informatie over het AZC in Den Hoorn:
Afgelopen maandagavond 18 september was er een informatieavond voor omwonenden in De Hoornbloem die in het teken stond van de mogelijke komst van een AZC in Den Hoorn. Vanuit Mijn Partij waren de gemeenteraadsleden Ed Roeling, Joop van der Spek en Neal Ruiterman aanwezig.

Het artikel van De Schakel (onderaan dit bericht is de link toegevoegd) geeft naar onze mening een goede weergave van de avond. 

Gisteren vond er een tweede informatiemoment plaats (in het gemeentehuis) voor de ondernemers van de Harnaschpolder. Ed en Frank van Lier waren hierbij aanwezig namens Mijn Partij. Zowel het uitnodigen van de bedrijven gevestigd in de Harnaschpolder als het uitnodigen van de winkeliers in Den Hoorn verliep niet vlekkeloos. Zo waren de winkeliers niet uitgenodigd. Uiteindelijk was de voorzitter namens de winkeliers wel aanwezig. Opvallende afwezige was de media. 

De mening van de aanwezige ondernemers werd duidelijk nadat een ondernemer zijn rug toekeerde naar de burgemeester en vroeg aan de ondernemers: ”Als je dit een goed plan vindt wat voorligt, steek dan je vinger op.” Geen enkele ondernemer stak zijn/haar vinger op. 

Bovenstaande vraag misten we tijdens de bijeenkomst op maandagavond voor de omwonenden. 

Komende vrijdag krijgen wij als gemeenteraad het voorstel van het college en de bijbehorende documenten. De planning is om komend weekend hier een podcast over op te nemen. Hier gaan wij onder andere dieper in op de gevolgen van de bijeenkomsten van maandagavond en dinsdagmiddag en hebben we meer informatie over het voorstel van het college (gemaakt door de burgemeester en de 3 wethouders). 

Het locatievoorstel was een meerderheidsvoorstel, wat inhoudt dat het niet unaniem was. Wordt dit een unaniem voorstel of niet? 

Lees het artikel in De Schakel: “Opvang vluchtelingen Harnaschpolder: Omwonenden voelen zich niet gehoord

Wordt vervolgd.

Meer dan 500 mensen zijn naar de informatieavond gekomen. (Foto: MS)

mijnpartij