Ga naar de inhoud
Home » Blog » Een geslaagde avond

Een geslaagde avond

Op donderdag 10 november 2022 organiseerden wij (van Mijn Partij) een inspiratieavond over betaalbaar bouwen in Midden-Delfland. Spraakmakende gastspreker deze avond was Peter Boelhouwer, hoogleraar aan de TU Delft en dé woningmarktexpert van Nederland.

Het was een meer dan geslaagde avond over de (betaalbare) woningbouw!

✅De zaal was goed gevuld (bijna 100 man)
✅ De 3 sprekers (Peter Boelhouwer, Peter van Ling en Gerard van Evert) hadden informatieve en vooral boeiende verhalen.
✅ De stellingen na de pauze leverde goede en scherpe discussies op tussen de wethouder, de inwoners en de drie sprekers.
✅ Alle politieke partijen waren vertegenwoordigd.

En nu?
✅ Aan de hand van de presentaties en de discussies is nu duidelijk geworden dat de gemeente zich gaat focussen op de bouw van sociale huur, middenhuur (tot 1000 euro) en betaalbare koop (tot de NHG-grens)
❗️ De wethouder gaat de woningbouwplannen die er nu liggen NIET aanpassen. Dit is een aderlating voor het project van Keenenburg V (Schipluiden), waar nu nagenoeg geen betaalbare huizen gebouwd gaan worden.
✅ Er zijn toezeggingen gedaan dat de ideeën die zijn ingebracht door de woningcorporatie verder worden onderzocht.
✅️ Onder de aanwezigen bleek een hoop expertise te zijn die betrekking heeft op de betaalbare woningbouw. Ik heb beloofd een lijst bij te houden van de Midden-Delflanders die hun expertise willen aanbieden. Ik speel dit door aan de wethouder. Zij heeft beloofd iets met deze expertises te gaan doen. 

Mocht je er bij zijn geweest, hartelijk bedankt voor je komst.