Ga naar de inhoud
Home » Blog » Harnasch!

Harnasch!

Het zal je maar gebeuren! Je woont helemaal naar je zin! Besluiten Midden-Delfland, Delft en Den Haag opeens dat er een andere bestemming komt te liggen op jouw huis en dat van al je buren. Even slikken! Maar je hebt toch uiteindelijk wel het gevoel  dat het goed zal komen.

 

Het is al weer ruim 10 jaar geleden dat de bewoners van de Harnaskade te horen kregen dat achter hun huizen een bedrijventerrein was gepland, maar dat men er gewoon kon blijven wonen. Wel ligt er vanaf dat moment een bouwstop op hun woning, zelfs een aanbouw is niet toegestaan. Vorig jaar hebben de bewoners te horen gekregen dat ze alsnog weg moeten! 10 jaar aan het lijntje gehouden met loze beloften. Niks beloofde snelheid; niks beloofde goede vergoeding; niks beloofde compassie.
Hoe durf je mensen het leven zo lang zuur te maken. En waarom? Een duidelijke miscalculatie, grond te duur ingekocht; geen rekening gehouden met waardeverlies; gemeente Delft verlaat het schip.
Dit riekt toch ernstig naar mismanagement!

College, heb lef! Stuur de bestuurders van het Bedrijvenschap naar huis, neem het heft in eigen handen. Ga niet nu opeens toestemming geven voor detailhandel, hetgeen eerst absoluut niet mogelijk was. Na 10 jaar kun je toch wel aannemen dat het project mislukt is en dat geen bedrijf zich in de Harnaschpolder wil huisvesten tegen de prijzen die gevraagd worden? Geef de bewoners van de Harnaskade hun leven en leefgenot terug. Kom niet aan met de smoes dat ze zelf weg wilden. Natuurlijk woonden er ook al wat oudere mensen, die dat wel wilden, maar er wonen ook een heleboel jonge gezinnen die ervoor gekozen hebben daar te blijven wonen. Hoe zouden onze bestuurders zelf reageren als hun iets dergelijks overkwam?

Wij van Mijn Partij! zijn van mening dat dit slepende conflict voor de bewoners van het Harnasch tot een goede oplossing gebracht moet worden. Geef ze in alle redelijkheid een vergoeding waarvoor ze elders iets terug kunnen bouwen, of, beter nog, laat de Harnaskade met rust! Midden-Delfland is niet voor niets een groene gemeente, laten we de Citta Slow gedachte, die toch zo hoog in het vaandel staat, eer aandoen.

Bea Nolden

 

 

Bea Nolden (contact)

Raadslid voor Mijn Partij!