Ga naar de inhoud
Home » Blog » Algemeen Dagblad

Algemeen Dagblad

Miljoenenvilla’s wijken voor sociale huur: ‘Een goede ontwikkeling, maar hangt wel prijskaartje aan’

De komst van meer miljoenenvilla’s en luxe appartementen in de groene enclave tussen Delft en Westland is even van de baan. Na jaren weerstand gaat Midden-Delfland tóch onderzoeken of op één van de mooiste plekken in het idyllische Schipluiden plaats kan worden gemaakt voor sociale huurwoningen.

De plannen voor het bebouwen van ‘het kroonjuweel’ van Schipluiden worden voorlopig in de ijskast gezet. De gemeente Midden-Delfland en Provincie Zuid-Holland hebben afgesproken te laten onderzoeken of op de beoogde bouwplek tussen de straten Rozemond en Veldvreugd en de volkstuinen sociale huurwoningen kunnen worden gebouwd.

‘Daarom is het op dit moment verstandig om het planproces voor de Zuidrand tijdelijk stil te leggen, zodat we eventuele conclusies vanuit het onderzoek kunnen meenemen en opnieuw met de Provincie in gesprek kunnen’, schrijft de gemeente Midden-Delfland in een persbericht. Dat betekent dus dat de vijf vrije kavels en een complex met acht appartementen die onder de noemer Zuidrand ingetekend stonden, mogelijk zullen moeten wijken voor onderdak voor mensen met een lager inkomen.

Lees verder op AD.nl >>

Ed Roeling profiel foto’s © Fred Leeflang