Ga naar de inhoud
Home » Blog » Algemeen Dagblad

Algemeen Dagblad

Midden-Delfland koerst af op coalitie Mijn Partij, CDA en VVD: combinatie doet recht aan verkiezingsuitslag

Mijn Partij, CDA en VVD gaan de komende weken proberen een nieuw gemeentebestuur voor Midden-Delfland te formeren. Dat is de uitkomst van de informatieronde, die de afgelopen weken werd uitgevoerd onder leiding van Ed Roeling en Frank van Lier van de eerstgenoemde partij. De drie partijen vinden dat een dergelijk college het meest recht doet aan de verkiezingsuitslag.

De drie partijen hebben aangegeven de haalbaarheid van deze coalitie te onderzoeken. Heetste hangijzer in de onderhandelingen wordt het woningbouwdossier. Mijn Partij, dat sinds de vorming van de gemeente Midden-Delfland in de oppositie zit, heeft hoge ambities op dit terrein . De beweging van Ed Roeling die bij de verkiezingen uitgroeide tot de grootste partij, wil desnoods in het groene buitengebied bouwen om starters en ouderen aan een langverwachte woning te helpen. 

De gesprekspartners VVD en CDA vormen een onderdeel van de zittende macht. Deze partijen hebben volgens Mijn Partij de afgelopen jaren de Midden-Delflanders in de kou laten staan door slechts weinig woningen te bouwen. Zeker op papier lijken de partijen op dit dossier echter wel tot zaken te kunnen komen. Zo opperde het CDA in zijn verkiezingsprogramma om de komende jaren duizend nieuwe huizen te bouwen in de drie kernen van Midden-Delfland.

Lees verder op AD.nl >>

Ed Roeling van Mijn Partij. © Thierry Schut