Ga naar de inhoud
Home » Blog » Algemeen Dagblad

Algemeen Dagblad

Lokale partijen voorspellen aardverschuiving in Midden-Delfland

Behalve als groene buffer staat Midden-Delfland ook bekend als een bestuurlijke oase. De welvarende bewoners kiezen doorgaans op gevestigde partijen als CDA, VVD en OGP, die na de verkiezingen doorgaans in alle redelijkheid een nieuwe coalitie in elkaar timmeren. Woensdag hoopt de lokale oppositie van Mijn Partij echter op een revolutie. ,,De coalitie heeft hopeloos gefaald bij de woningbouw. Dit is ons moment. Als het nu niet lukt, lukt het nooit.”

Roeling staat in Midden-Delfland bekend als luis in de pels. Het is geen geheim dat de wethouders en diverse hoge ambtenaren zijn bloed wel kunnen drinken. In 2020 deed hij tot grote ergernis van de gevestigde macht een boekje open over de grote uittocht van ambtenaren, die in de woorden van Roeling genoeg hadden van het ‘slechte bestuur‘ en de ‘besluiteloosheid‘. Populistisch geklets, zo viel te horen in  in het rietbedekte gemeentehuis in Schipluiden. De mutaties waren toeval en deels een gevolg van de overspannen arbeidsmarkt, was de officiële verklaring.

Samenwerking
De coalitiepartijen CDA, de VVD en de lokale partij OGP konden lang hun schouders ophalen over Mijn Partij, dat in 2018 als vierde partij eindigde en drie zetels haalde. Met een ruime meerderheid van 11 van de 17 zetels konden de ze destijds fluitend hun samenwerking continueren. Op dit moment nemen de zorgen echter toe bij de gevestigde macht. Zowel het CDA als de VVD vrezen ook in Midden-Delfland een tik mee te krijgen van de lage populariteit van Rutte-4.

Lees verder op AD.nl >>

verkiezingscampagne in Midden-Delfland © AD