Ga naar de inhoud
Home » Blog » Algemeen Dagblad

Algemeen Dagblad

Neal (25) strijdt voor meer woningen in eigen dorp: ‘Ik kan niet uitleggen hoeveel ik van Den Hoorn hou’.

Neal Ruiterman wil maar één ding: betaalbare woningen voor twintigers in zijn eigen dorp Den Hoorn. Hij gaat zelf het huis uit omdat zijn ‘ouders gek van hem worden en andersom’. Vorige week tekende hij een koopcontract. Maar ook als hij er straks wel warmpjes bij zit, wil hij blijven strijden voor starters.

Vastberaden loopt Neal Ruiterman (25) naar de spreekstoel in de raadszaal van het gemeentehuis in Schipluiden. Deze man komt hier met een missie. Zijn toon is direct en duidelijk. In zes minuten legt hij puntsgewijs aan de gemeenteraad van Midden-Delfland uit dat er actie nodig is. De jongeren uit Midden-Delfland willen in hun eigen dorpen blijven, maar er is geen huis te vinden. ,,Het is geen vijf voor twaalf meer. Het is twaalf uur”, zegt hij.

,,Ik stond daar vol zenuwen”, vertelt hij later aan de telefoon. ,,Maar dat maakt niet uit, ik ben blij dat mijn boodschap is overgekomen. Daar sta je dan te praten tegen twintig mannen in pak. Een paar staken een duim op. Maar hier stop ik niet, ik ga net zo lang door tot het is gelukt.”

Ik ben die volksjon­gen met de grote mond die iedereen wakker schudt, want onze dorpen lopen leeg!

Lees verder op AD.nl >>

Neal Ruiterman op zijn zolderkamertje in zijn ouderlijk huis. Hij wil dolgraag het huis uit, maar een starterswoning in Den Hoorn is niet te vinden. © Fred Leeflang